OBS: Du er nu offline

Stævneform og regler

Spilleform

 • Form: 5-mandsfodbold.
 • Niveauer: Der kan spilles på to forskellige niveauer, som vælges ved tilmelding. Niveauet ’For sjov’ er for nybegyndere eller spillere med begrænset erfaring med at spille fodbold. Niveauet ’For sejren’ er for spillere med en vis erfaring med at spille fodbold.

Hold

 • Holdstørrelse: Et hold skal bestå af minimum fem spillere og kan være op til ti spillere.
 • Holdsammensætning: Kvinder og mænd må meget gerne spille sammen, og alle årgange er velkomne.
 • Antal hold: Der kan være op til 64 hold til hvert stævne.

Bane

 • Banestørrelse: Banerne er 20x30 meter, dog tages der forbehold for ændringer. 
 • Underlag: Stævnerne er planlagt til at blive spillet på naturgræs, men kan i tilfælde af regnvejr blive flyttet til kunstgræs.

Spilletid og kampe

 • Spilletid pr. kamp: Ca. otte minutter.*
 • Antal kampe: Hvert holder spiller syv kampe til stævnet.*
 • Samlet spilletid pr. hold: 50-60 minutter.

*Spilletid og antal kampe afhænger af antallet af deltagende hold og kan derfor blive justeret. Det tilstræbes, at alle hold ved stævnerne spiller lige mange kampe.

Regler

Der spilles efter almindelige fodboldregler med rette hensyntagen til hinanden og fairplay. Alle kampe har en dommer tilknyttet, og dommerne vil være behjælpelige med regelafklaring og vejledning.

Førstnævnte hold i spilleplanen starter med bolden ved kampstart, så der ikke skal trækkes lod. Der er fri udskiftning, som kan foretages, når der er et stop i spillet.

I tilfælde af voldsomme frispark eller usportslig adfærd kan der gives gult eller rødt kort. Ved gult kort er den pågældende spiller ude til næste scorede mål. Ved rødt kort er spilleren ude i resten af kampen, og holdet kan ikke indsætte en erstatning. I tilfælde af udvisning ved rødt kort vurderes det, om spilleren kan genindtræde senere i stævnet.

Hvis det ene hold kommer foran med tre eller flere mål, kan modstanderholdet indsætte en ekstra spiller. Den indsatte spiller skal træde ud igen i tilfælde af, at føringen reduceres til to mål i løbet af kampen.

Stævneform

De tilmeldte hold bliver på hver af de to niveauer fordelt i puljer á tre til fire hold og spiller alle mod hinanden. Herefter går de bedst placerede hold inden for hvert niveau videre til et A-slutspil, og de mindre godt placerede går videre til et B-slutspil.

Inden for hvert niveau spiller man om alle placeringer, så man som hold ikke bliver slået ud efter et nederlag i en slutspilskamp.

I tilfælde af lighed efter puljespil

Hvis to eller flere hold i en pulje har opnået lige mange points, så afgøres placeringen efter følgende model:

 1. Point i indbyrdes kamp(e)
 2. Flest scorede mål i indbyrdes kamp(e)
 3. Måldifference i samtlige kampe
 4. Flest scorede mål i samtlige kampe
 5. Sten-saks-papir (bedst af én)

I tilfælde af uafgjort i slutspil

Ved uafgjort i slutspilskampe, hvor der skal findes en vinder af kampen, spilles til først scorede mål. Dog spilles der maksimalt i to minutter, hvorefter der sparkes straffe én runde ad gangen, til der er fundet en afgørelse.